Gökbora, işine bağlı personel yaratmayı,  bu amaçla gerekli her türlü kaynağı ve olanağı sunmayı kendisine ilke edinmiştir.

  • Personel alımında tarafsız yöntemler kullanarak adaylara eşit fırsat hakkı tanımak,
  • İş güvenliği ve çalışanların sağlığı açısından uygun çalışma ortamını sağlamak,
  • Çalışma isteğini arttıran ve olumlu insan ilişkilerinin gelişebileceği bir ortam yaratmak,
  • Çalışanların bilgi ve yeteneklerine uygun görevlerde çalışmalarını sağlamak,
  • Göreve bağlılığı üst düzeye çıkarmak için çeşitli etkinlikler düzenlemek,
  • Çalışanlarla yönetim arasındaki iletişim olanak ve fırsatlarını geliştirmek,
  • Çalışma verimliliğini geliştirici düzenlemeler yapmak,
  • Uyum sürecinden başlayarak çalışanların kişisel ve mesleki gelişime önem  ve bu amaçla eğitim programlarına destek vermek,
GÖKBORA İnsan Kaynakları politikaları arasındadır.

Gökbora’da her süreçte olduğu gibi işe seçme ve yerleştirme sürecindeki uygulamalar da KYS dahilinde tanımlanmıştır.

Gökboralı olabilmek için yapılması gereken ilk işlem; İş Başvuru Formu doldurarak İnsan Kaynaklarına fax veya internet yoluyla başvuruda bulunmaktır. Yapılan başvurular merkez İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve ihtiyaca göre değerlendirilmektedir. Gökbora’da her pozisyon için aranan özellikler tanımlı olup, adaylar başvurdukları pozisyonun gerektirdiği niteliklere uygunluk açısından ön değerlendirmeden geçtikten sonra, uygun bulunan adaylar şirketimize çağrılmaktadır. İlk görüşme İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmekte olup, görüşme mülakat ve yazılı sınav uygulamalarından oluşmaktadır. Yapılan değerlendirmeler neticelendiğinde olumlu görülen başvuru sahibi, işe alınacağı departmanın yetkilisi ile görüştürülmek üzere şirkete bir kez daha davet edilir. Yapılan yüz yüze görüşme sonucu kişinin işe alınıp alınmayacağına karar verilir ve kendisine haber verilir.

İşe alınan personel gerekli evrakları tamamlayıp işe başladığında oryantasyon programı başlatılır. Gökbora’da her pozisyonun göreceği oryantasyon programı önceden bellidir. İnsan Kaynakları tarafından kişinin adına açılan formdaki bilgiler doğrultusunda kişi oryantasyon eğitimini tamamlar ve ardından işe bilfiil başlar.

Şube ve bölge müdürlüklerimizde personel işlemleri, merkez ile koordineli olarak, personel özlük işleri temsilcileri tarafından yapılır ve izlenir.

Sürücü personel işe alım süreci de, iş başvurularının, İnsan Kaynakları Müdürlüğüne ve/veya Araç Trafik Müdürlüğüne ulaştırılması ile başlar. Adaylar ile mülakat, Araç Trafik departmanı yetkilileri tarafından gerçekleştirilir. Gerek sözlü gerekse araç parkında uygulamalı test sürüşleri ile adayın uygunluğu değerlendirilir.

Gökbora, tespit ettiği eğitim ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığı eğitim programları çerçevesinde personel eğitimleri organize etmektedir. Eğitimlerin bir kısmı Gökbora Eğitim Portföyünde tanımlı iç eğitmenler tarafından verilirken bir kısmı firma dışı eğitmenlerden indoor veya outdoor olarak alınmaktadır.

Gökbora’da çalışanların performansı, belli periyotlarda tekrarlanan Performans Değerlendirme Yöntemine göre ölçülür. Çalışanların mevcut eğitim durumları, Gökbora eğitimlerindeki başarısı ve katılımı, şirket hedeflerine katkısı, yetkinlik ve mesleki bilgi ve becerileri birer performans değerlendirme kriteridir.

Ayrıca yönetime kılavuzluk eden “Personel Memnuniyet Anket” çalışması ile personelin mevcut memnuniyet oranı tespit edilerek, imkanlar doğrultusunda gerekli iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

Staj İmkanı; Gökbora’da fulltime çalışma imkanı yanında, yarı zamanlı çalışma veya staj yapma imkanı da bulunmaktadır. Başvurular İnsan Kaynakları Müdürlüğüne ulaştırılmak kaydı ile ihtiyaç doğrultusunda, öğrenciler uzun tatil dönemlerini Gökbora’da çalışarak değerlendirebilirler.

Staj İçin Gerekli Evraklar

1– Staj belgesi (Okul tarafından öğrenciye verilen ve staj tarihlerini belirten resmi yazı)
2– SGK girişi (Okul tarafından staja başlama tarihi itibarı ile hazırlanıp öğrenciye verilen SGK giriş formu)
3– Transkript belgesi (Öğrenci işlerinden resmi onaylı olması gerekmekte. Not ortalaması 2,5/4’ün altında olan öğrenciler staj hakkına sahip olamayacaklardır. )

Kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından biridir. Kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması, sadece bireysel kariyerlerini geliştirmelerine değil, aynı zamanda ekonominin genelinde büyüme ve gelişmeye etki eder. 40 yılı aşkın deneyimimiz, kadınların iş gücünün bir parçası olduğu birimlerde daha yenilikçi çözümlerin üretildiği yönündedir.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kritik öneme sahip bu konu; kadınların iş hayatında aktif olması, tır şoförlüğü gibi mesleklerin kadınlarca da yapılması, toplumsal normların değişmesine ve daha kapsayıcı bir sosyal hayat oluşmasına katkıda bulunur. Lojistik sektörü, bu çeşitlilikten yararlanarak daha yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirecektir.

Şirketimiz, kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini desteklemek ve onların potansiyellerini üst düzeye çıkarmak için gerekli yönetişim mekanizmalarını uygulamayı hedeflemektedir. Kara operasyon, hava kargo, deniz kargo, insan kaynakları, finans, satış ve pazarlama departmanlarında %50’ye yakın kadın temsiliyeti mevcutken, bu oran depo ve antrepo operasyon, teknik işler ve filo yönetimi tarasında maalesef daha düşüktür.

Lojistik sektöründe kadınların daha fazla yer almasını adına görüş ve önerilerinizi bizlere insankaynaklari@gokbora.com ve info@gokbora.com adresi üzeriden iletebilirsiniz.



HİZMETLERİMİZ

Karayolu Taşımacılığı

Havayolu Taşımacılığı

Denizyolu Taşımacılığı

Lojistik ve Depolama

İntermodal Taşımacılık

Proje ve Ağır Yük Taşımacılığı

Express Minivan Taşımacılık

E-Lojistik

Gümrükleme

Sigortalama